Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. – Indikativni godišnji plan objave poziva

Na stranici ESF+ objavljen je 6. travnja 2023. godine indikativni godišnji plan objave poziva za 2023. godinu.

Cjeloviti godišnji plan možete pronaći na spomenutoj stranici: https://esf.hr/esfplus/indikativni-godisnji-plan-objave-poziva/. Donosimo kratki pregled prilika koje će biti dostupne ove godine iz Europskog socijalnog fonda plus.
Planirana je ponovna objava već poznatih poziva iz predmetnog Fonda, poput sljedećih:

PozivIndikativni iznos financijske omotniceIndikativni datum objave
Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VI45.300.000,00 €lipanj 2023.
Zaželi – prevencija institucionalizacije100.000.000,00 €lipanj/srpanj 2023.
Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći19.000.000,00 €rujan 2023.

Podsjećamo organizacije uključene u pozive Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći tijekom financijskog okvira 2014. – 2020. kako je za razdoblje 2021. – 2027. Fond europske pomoći za najpotrebitije integriran u ESF+ unutar specifičnog cilja m) suzbijanje materijalne oskudice.

Osim ovih već dobro poznatih poziva, planirani su pozivi iz prioriteta Obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Socijalnog uključivanja i Socijalne inovacije namijenjeni osnovnim školama, pružateljima socijalnih usluga, OCD i JLP(R)S.

Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga dostupan je na ranije navedenoj vezi gdje možete pogledati dostupne informacije o spomenutim pozivima u cijelosti.

S obzirom na dosadašnju dinamiku i trajanje poziva, za pretpostaviti je kako će neki od navedenih imati višegodišnje trajanje. Stoga preporučamo da ukoliko ste se planirali prijaviti, već se sada počnete pripremati za prijavu.

Ukoliko ste zainteresirani za našu podršku u pripremi, podnošenju i/ili provedbi ovih ili drugih projekata, slobodno nas kontaktirajte.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

EU fondovi

Iako smo svi upoznati sa nazivom EU fondovi dali zaista znamo što su to EU fondovi i koja je njihova svrha? Europski fondovi – predstavljaju

Pošaljite nam poruku