Zašto imati konzultanta za EU fondove?

Htjeli ste povući sredstva iz EU fondova prijavili ste se za natječaj i bili sigurni da ćete proći i dobiti sredstva. No, to se nije dogodilo? Odbijeno vam je radi nepotpune ili netočne dokumentacije? Tu smo zato mi!

Angažiranje konzultanta za EU fondove može donijeti brojne prednosti organizacijama ili pojedincima koji žele aplicirati i iskoristiti sredstva iz fondova Europske unije. Evo nekoliko razloga zašto je dobro imati konzultanta za EU fondove:

  • Stručnost i iskustvo: Konzultanti za EU fondove obično posjeduju stručnost i iskustvo u području europskih fondova. Oni su upoznati s kompleksnim procedurama, pravilima, smjernicama i zahtjevima koje je potrebno zadovoljiti kako bi se uspješno apliciralo za sredstva
  • Povećava šanse za uspjeh: Kroz svoje iskustvo, konzultanti mogu pomoći organizacijama da pripreme kvalitetne prijave koje imaju veće šanse za odobrenje. Razumijevanje zahtjeva natječaja i pravilno vođenje aplikacijskog procesa može značajno povećati šanse za dobivanje financijskih sredstava.
  • Optimizacija resursa: Konzultanti mogu pomoći organizacijama u identificiranju najprikladnijih natječaja i fondova prema njihovim potrebama. Time se optimiziraju resursi jer se fokusira na najvažnije i najrelevantnije prilike za financiranje.
  • Smanjenje administrativnog opterećenja: Proces apliciranja za EU fondove može biti administrativno zahtjevan. Konzultanti mogu preuzeti određeni dio tog tereta, pomažući organizacijama da pravilno dokumentiraju svoje aktivnosti, troškove i druge relevantne informacije.
  • Prilagodba specifičnim potrebama: Konzultanti pružaju prilagođenu podršku prema specifičnim potrebama klijenta. To uključuje prilagođavanje strategije, pripremu dokumentacije, vođenje pregovora s relevantnim tijelima te pružanje savjeta o provedbi projekta nakon odobrenja sredstava.
  • Brže rješavanje problema: Ako se pojave problemi tijekom procesa apliciranja ili provedbe projekta, iskusni konzultanti mogu brzo prepoznati i riješiti te probleme. To može uključivati izmjene u aplikaciji ili prilagodbu strategije kako bi se očuvala uspješnost projekta.
  • Unapređenje kapaciteta organizacije: Rad s konzultantom može doprinijeti unapređenju kapaciteta organizacije u vezi s apliciranjem za fondove, pružajući obuku zaposlenicima i ostvarujući dugoročne koristi za organizaciju.
  • Pristup mreži i informacijama: Konzultanti često imaju pristup mreži informacija i kontaktima u području EU fondova. To može biti korisno za organizaciju koja želi ostati informirana o aktualnim prilikama i promjenama u politikama i programima Europske unije

U konačnici, konzultant za EU fondove može biti vrijedan saveznik u optimizaciji procesa apliciranja i povećanju uspjeha u osiguravanju financijske potpore iz fondova Europske unije.

Slijedom svega navedenoga nazovite nas i saznajte kako do svojih sredstava iz EU fondova.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

EU fondovi

Iako smo svi upoznati sa nazivom EU fondovi dali zaista znamo što su to EU fondovi i koja je njihova svrha? Europski fondovi – predstavljaju

Pošaljite nam poruku