Što je vrlo važno kod prijave na natječaje za EU fondove?

Iskorištavanje EU fondova može biti korisno za različite organizacije, poduzetnike ili lokalne zajednice. Evo nekoliko korisnih koraka koje trebate slijediti kako biste najbolje iskoristili EU fondove:

Istraživanje dostupnih fondova:

Detaljno istražite dostupne EU fondove. Postoje različiti fondovi za različite sektore i ciljeve. Provjerite web stranice Europske komisije i nacionalnih agencija koje prate fondove ili https://gwconsulting.hr/biblioteka/ gdje se nalaze korisni dokumenati koji se odnose na strateško upravljanje ESI fondovima.

Institucionalni okvir za provedbu ESI fondova je dokument kojim su propisane uloge tijela koje obnašaju dužnosti u vidu upravljanja i kontrole fondovima. Nadalje možete pronaći i uredbe o tijelima u sustavu upravljanja i kontrole koje propisuju konkretno koja tijela u Hrvatskoj zauzimaju određene zadaće te koja zaduženja ta tijela izvršavaju.

Postavljanje ciljeva:

Definirajte jasne ciljeve za vaš projekt ili inicijativu. Ciljevi bi trebali odražavati prioritete EU fondova i doprinositi ciljevima EU politika.

Partnerstvo i suradnja:

Razmislite o partnerstvu s drugim organizacijama ili poduzećima. Partnerstvo može poboljšati izglede za uspješno apliciranje, posebno ako projekt ima šire društvene ili gospodarske koristi.

Stručna pomoć:

Angažirajte stručnjaka ili konzultanta koji ima iskustva s EU fondovima. Oni mogu pružiti važne informacije i pomoći u pripremi aplikacija. Kontaktirajte nas https://gwconsulting.hr/usluge/ i saznajte kako lakše do poticaja.

Proučavanje uvjeta financiranja:

Pažljivo pročitajte uvjete financiranja za svaki fond. Razumijevanje kriterija i zahtjeva pomoći će vam bolje pripremiti aplikaciju.

Priprema kvalitetne aplikacije:

Aplikaciju pripremite temeljito i jasno. Posebno naglasite kako će vaš projekt doprinijeti postavljenim ciljevima EU fondova.

Praćenje rokova:

Pobrinite se da pratite sve rokove za prijavu i druge važne datume. Propuštanje rokova može rezultirati diskvalifikacijom.

Transparentnost i odgovornost:

Budite transparentni u vezi s financijskim aspektima projekta. Osigurajte da vaš projekt ima jasnu strukturu upravljanja i odgovornosti.

Praćenje provedbe:

Ako dobijete sredstva, pažljivo pratite provedbu projekta i redovito izvještavajte o napretku. To će poboljšati vaše šanse za buduće financiranje.

Obrazovanje i osposobljavanje:

Osigurajte da vaš tim bude educiran o pravilima i procedurama EU fondova. To će povećati učinkovitost pri radu s tim sredstvima.

S obzirom na složenost procesa, važno je imati stručnu pomoć i biti pažljiv pri pripremi dokumentacije. Također, pratite informacije koje se odnose na EU fondove jer se uvjeti i pravila mogu mijenjati. Kako bi vam proces bio što lakši savjetujemo vam da nas kontaktirate i prepustite se nama da umjesto vas brinemo o svim gore navedenim detaljima.

Kontaktirajte nas hello@gwconsulting.hr ili 095 341 0007.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Pošaljite nam poruku