Ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja pristajete na uvjete korištenja i pravila privatnosti.

Securum Consulting

Usluge

Upravljanje korporativnom sigurnošću

Učinkovita poslovna sigurnost procjenjuje potencijalne rizike za vaše poslovne ciljeve.

Čak i ako ste u ovom trenu zadovoljni stanjem sigurnosti u vašoj organizaciji, situacija se mijenja iz dana u dan - možda ste već sutra izloženi nekom nepredviđenom riziku kroz pojavu novih tehnologija, uvođenje novih procesa ili oblika poslovanja ili porasta stope kriminala na emitivnom tržištu.

Sigurnost je promjenjiva kategorija, koja zahtijeva kontinuirano praćenje i ažuriranje.

Nažalost, većina tvrtki postaje svjesna važnosti poslovne sigurnost tek nakon što izgubi imovinu ili informacije - kad se više ne može učiniti ništa do zbrojiti gubitke i promisliti kako poboljšati stanje sigurnosti.

Pretvaramo saznanja u održiva sigurnosna rješenja kako bi smanjili rizik i osigurali kontinuitet poslovanja bez obzira na vrstu štetnog događaja.

Naš posao je:

 • Utvrditi moguće sigurnosne prijetnje i ranjivosti
 • Procijeniti potencijalne rizike poslovanju i dostupna rješenja
 • Pomoći implementaciji sigurnosnih mjera i politika.
 • Nadgledati implementaciju različitih sigurnosnih sustava i pronaći načine za nadogradnju trenutnog sustava i poboljšanje cjelokupne sigurnosti.
 • Kreirati sigurnosne procedure (požari, provale, zaštita podataka, usklađenost s GDPR-om).
 • Koordinirati i informirati tim osiguranja, dodjeljujući im jasne zadaće.
 • Testirati postojeće sustave sigurnosti, te analizirati dobivene rezultate.
 • Koordinirati tim sigurnosnih stručnjaka za kibernetičku zaštitu, tjelohranitelja ili zaštitara s ciljem pružanja zaštitnih protumjera.

Mreža Securum uključuje bivše policijske službenike, forenzičare, pravne stručnjake, istražitelje, novinare, financijske analitičare i druge stručnjake - sve u korist vaše sigurnosti.

Razgovarajte sa stručnjakom za korporativnu sigurnost

Outsourceani menadžer poslovne sigurnosti

Ako ste start-up, malo ili srednje poduzeće, i vaš proračun ne dopušta zapošljavanje voditelja poslovne sigurnosti koji bi vodio računa o potencijalnim prijetnjama, Securum Consulting vam može biti isplativo rješenje.

Naša suradnja može počivati na principu mjesečnog paušala ili biti organizirana na projektnoj bazi sukladno vašim potrebama i mogućnostima.

Uz našu pomoć možete:

 • Izraditi krizne scenarije i planove za upravljanje u izvanrednim situacijama.
 • Nadgledati vanjske dobavljače i pružatelje usluga osiguranja (čuvare, nadzorne sustave, vatrodojavne i protuprovalne alarmne sustave).
 • Uskladiti trenutne sigurnosne standarde i podići ih na razinu najbolje prakse u vašem području ili industriji.

Unaprijedite svoju sigurnost postupno, prema mogućnostima - počnite s onim što će vama uliti osjećaj sigurnosti, pa nadograđujte kako poslovanje i tvrtka rastu.

Dogovorite konzultacije

Sigurnosna edukacija i obuka zaposlenika

Svaki zaposlenik može doprinijeti sigurnosti poduzeća, ali ga i izložiti riziku. Obuka osoblja je nužna ako vodite tvrtku čiji klijenti i partneri traže poslovnu diskreciju i pouzdanost, sigurnost i povjerljivost informacija.

Sigurnosna edukacija zaposlenika obuhvaća kontrolu pristupa, pohranu i odlaganje dokumenata, te postupke u slučaju požara ili poplave. Nakon obuke osoblje se osjeća sigurnije, jer zna točno što činiti u određenoj situaciji.

Obuka pretvara osoblje u aktivne sudionike sustava poslovne sigurnosti, te smanjuje potencijalne rizike koje osoblje može stvoriti. Svijest o sigurnosti i potrebi za istom u vašoj kompaniji utječu na cjelokupnu poslovnu kulturu i poslovanje, kao i zaštitu imovine i podataka.

Educirani zaposlenici znaju kako postupiti u raznim rizičnim situacijama, od kibernetičke sigurnosti do zaštite na radnom mjestu, sprečavanja štete i gubitaka, pa sve do razbojništva, krađe ili drugog kriminalnog ponašanja.

Teme obuhvaćene obukom zaposlenika su:

 • Sigurnost zaposlenika s naglaskom na doprinos i utjecaj zaposlenika na cjelokupnu sigurnost radnog mjesta i povjerljivost poslovnih podataka
 • Najbolje prakse iz područja sigurnosti na radnom mjestu i ponašanje zaposlenika
 • Prevencija štete i gubitka
 • Osnove informacijske sigurnosti - zaštite i prevencije
 • Sigurnost u maloprodaji kroz primjere i ponašanje u slučaju incidenta
 • Korištenje tehničkih sigurnosnih sustava

U Securum Consultingu obuka započinje analizom poslovnih procesa i procjenom rizika, kako bi primijenjena edukacija i protokoli bili relevantni za vaše poslovanje i realnu situaciju na terenu.

Obratite nam se ako želite povećati sigurnost zaposlenika i smanjiti stres na radnom mjestu.

Ugovorite obuku

Prevencija kriminala kroz dizajn okoliša

Prilikom planiranja i izgradnje stambene ili poslovne zgrade pravodobnim planiranjem koje uzima u obzir sve aspekte sigurnosti može se uvelike poboljšati sigurnost i smanjiti troškove.

Bitno je što ranije uključiti stručnjaka za poslovnu sigurnost u tim arhitekata, inženjera i građevinara.

Osjećaj sigurnosti u radnom ili životnom prostoru pozitivno utječe na kvalitetu života zaposlenika i drugih osoba koje borave u prostoru.

Prevencija kriminala kroz dizajn okoliša uključuje prirodni nadzor, kontrolu pristupa, označavanje teritorija, te upravljanje i održavanje imovine.

Securum može pokriti i planirati zaštitu okoliša iz svih kutova.

Od sigurnosti u trgovini i sprječavanja gubitaka do upravljanja više lokacija s različitim namjenama: ureda, tvorničkih pogona, logističkih i distribucijskih centara i skladišta, točno znamo što je važno za svaki tip zgrade, jer svaki tip zahtijeva specifičan pristup, set rješenja i kontramjera.

Uključite nas u planiranje